top of page

TRYCKSÅRSFÖREBYGGANDE

Uppdaterat: 8 dec. 2020

MASTER TURNER LARGE & DUO


Master Turner Large är det sängtäcke som ger mest till de mest passiva till exempel vid TRYCKSÅR. Ett vändingsprogram eller rättare ett rörelse program för den utsatte för denna fruktansvärda sårbildning som uppstår vid statiskt tryck det vills säga när kroppens eller hudens celler inte rör på sig utan utsätts för konstant tryck där man ligger absolut stilla. Master Turner Large har sådan låg friktion att endast andningen kan ge förändringspositoner dock små men en hjälp till att förebygga dessa oönskade öppna sår. Varför utsätta vårdtagare för detta när det finns lösningar?!

Refererar även till Karlskoga Lasaretts åtgärdsprogram där dom lyckats reducera trycksår till mindre än 1%. MasterTurner Large består av ett madrassöverdrag med glid samt vänd/glidtäcket Master Turner. Dessa i kombination kräver inga fler sänglinnen. Materialet är högabsorbernade, flamsäkert och dessutom värme och allergiförebyggande. Master Turner finns även en variant DUO med löstagbar nedredel när kroppsvätskor hamnar där för tvätt. Tänk på att alla skarvar vid tryckkänslighet ska undvikas. Master Turner Soft LARGE är ett vändlakan för användare som har behov för reducerad friktion under kroppen för att främja mobilisering, vändning, in och ut ur sängen samt förhindrande av trycksår. Om användaren inte kan vända sig kan systemet anslutas till vilken som helst golv- eller taklyft så att personalens arbetsbelastning reduceras och överflyttningarna görs mer bekväm och skonsam för användaren.


Senaste inlägg

Visa alla

RASMUS 7-11år demoex.

Tillfälle att kunna köpa en ny Rasmus barncykel till ett reducerat pris. Cykeln är i stort sett oanvänd, använts på mässor och visningar. Stor rabatt och ett års garanti. Tillbehör som kroppsställning

Comments


bottom of page